top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLevenswerk

De Vlinder

'Open je ogen maar en zie wat ik zie Ik weet hoe mooi je bent maar jij weet het zelf nog niet'

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door mooie woorden, gedichten en muziek wat je raakt. Wat mensen raakt. Tijdens een meditatie ging het over het thema ‘heelheid’. De uitnodiging was om te kijken wat er in je op kwam. Misschien wel woorden, misschien wel beelden. De term ‘heelheid’ vond ik lastig. Ik had er niet direct een beeld bij en merkte dat ik in eerste instantie in mijn hoofd schoot. ´Tsja wat is heelheid voor mij?’ en ‘wat wordt er nu precies bedoeld?’.

Ik besloot om me maar wat meer te gaan richten op mijn in- en uitademing tijdens de meditatie. En ineens hoorde ik bovenstaande tekst in mijn hoofd; een liedje van Marco Borsato. ‘De vlinder’. Het raakte me. Het mooie in deze groepsmeditatie was dat we het gingen nabespreken en iedereen zag of voelde wat anders. De een zag een kind vrij in de natuur spelen, de ander zag allerlei stukjes samenvallen. Ik ben het liedje ’s avonds terug gaan luisteren en begreep ineens waarom ik het hoorde tijdens de meditatie. Er zat een boodschap in dat liedje voor mij. Om te kijken naar wat er al is.

Het bijzondere van meditatie is dat je jezelf de ruimte geeft om dit soort boodschappen te ontvangen. Soms is het een liedje, soms zijn het beelden en soms is het helemaal niets.

Foto: Madeira - Ponto do Pargo - Lighthouse Farol

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page